رومي‏ها تاجران ماهي زنده بودند

به گزارش ميراث آريا (chtn)، باستان‏شناسان زيرآب ايتاليايي طي کاوش‏هاي خود در اعماق سواحل شهر بندري «گرادو» در شمال شرقي اين کشور، دستگاه پمپ آب باستاني را درون يک کشتي شکسته شده کشف کردند که براي مکش آب دريا به داخل تانکري مخصوص طراحي شده و نشان مي‏داد رومي‏ها به تجارت ماهي زنده در حوزه درياي مديترانه مي‏پرداختند.

اين کشتي کوچک تجاري که در حدود 55 فوت طول و 19 فوت عرض داشته حاوي 600 مخزن سفالي موسوم به کوزه‏هاي دسته‏دار بوده که مملو از ماهي ساردين، ماهي آزاد شور و نوعي سس ماهي که مورد علاقه رومي‏ها بود، شده بودند.

طبق بررسي‏هاي صورت گرفته، کارشناسان احتمال مي‏دهند اين کشتي تجاري پيش ازغرق شدن در حال حمل نزديک به 200 کيوگرم ماهي زنده بود که همه آن‏ها درون تانکري مستقر روي عرشه انتهايي کشتي، قرار گرفته بودند.

اين اکتشاف فرضيه‏اي را ميان باستان‏شناسان در خصوص درست بودن يا نبودن نتايج بررسي‏هاي آن‏ها به وجود آورد. نتايجي که در صورت اثبات نشان مي‏داد تجارت ماهي زنده در زمان امپراتوري روم امري رايج بوده است.

به همين منظور، گروه تحقيق با ساخت نمونه مشابه کشتي و طراحي سيستم پمپاژ آب که از يک لوله سربي متصل به انتهاي کشتي تشکيل شده بود، اقدام به مکش آب به درون تانکري تعبيه شده در انتهاي کشتي کرد.

به گفته سرپرست تيم تحقيق، هيچکدام از ملوانان اقدام به سوراخ کردن انتهاي کشتي براي ايجاد راهي جهت ورود آب به داخل نمي کرد مگر آنکه دليلي موجه براي آن مي‏داشت.

باستان‏شناسان به اين نتيجه رسيدند، کشتي مذکور براي مکش آب به عرشه يا اطفا حريف بسيار کوچک بوده و ازاينرو تنها نتيچه منطقي به دست آمده از تحقيقات، آن است که عمل مکش توسط آب اکسيژنه صورت مي‏گرفته است.

109

انتهای پیام/

کد خبر 1390031614